Novosti

Predstavljen priručnik za roditelje „Srećica“
07.03.2013. 11:20:30
Varaždinska agencija za marketing i promidžbu pod pokroviteljstvom Varaždinske županije izdala priručnik za mlade roditelje „Srećica“

Na što sve treba obratiti pažnju u odgoju djeteta od rođenja do polaska u školu, samo je jedno od poglavlja koje se nalazi u priručniku „Srećica“ namijenjenom prije svega roditeljima, te svima koji brinu i uključeni su na bilo koji način u odgoj djeteta - bakama i djedovima, članovima obitelji, udomiteljima i skrbnicima. Priručnik je izdala Varaždinska agencija za marketing i promidžbu pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, a izvorna ideja o njegovu izdavanju proizašla je iz Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije.

Kroz sedam edukativnih poglavlja „Srećica“ između ostalog odgovora na učestala roditeljska pitanja o njezi, zdravlju, prehrani i odgoju djece, a daje i informacije vezane uz zdravlje majke. Kad je u pitanju obaveza prijave djeteta na sve potrebne državne institucije, čitatelja se upućuje se na sve korake u administraciji odnosno kuda najprije krenuti te koju je dokumentaciju potrebno prikupiti. 

Priručnik je predstavljen 2. veljače na Odjelu za ženske bolesti i porodništvo Opće bolnice Varaždin, a predstavili su ga zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica - Ječmenica te suradnici na projektu dr. med. Ivica Škvorc, Darinka Vrbanec, mr. sc. Lana Škvorc i voditeljica Odjela za ženske bolesti i porodništvo Opće bolnice Varaždin dr.sc. Aleksandra Špoljarić. Predstavljanju je nazočio veliki broj liječnika i medicinskog osoblja koji su sa zanimanjem popratili izlaganje svih nazočnih.

Zamjenica župana mr. sc. Blanka Glavica - Ječmenica istaknula je kako je uloženo mnogo truda da dođe do realizacije ovog projekta. Također, dodala je da će informacije i savjeti navedeni u „Srećici“ zasigurno koristiti roditeljima odnosno onima koji će to tek postati te ih usmjeriti prema željenom pravcu da za svoje dijete, svoju srećicu učine najbolje. 
Ovaj priručnik besplatno će dobivati majke u varaždinskom rodilištu, dostavit će se Centrima za socijalnu skrb, a svi koji žele mogu ga podići i u Varaždinskoj županiji - Upravnom odjelu za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb.

Priručnik možete preuzeti ovdje...


<< Natrag