Novosti

Postavljeno sedamnaest novih nadstrešnica
26.09.2012. 14:43:36
U okviru projekta "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture-nadstrešnice za autobusna stajališta" nedavno je postavljeno sedamnaest novih nadstrešnica, ukupne vrijednosti 300.000,00 kuna na području Varaždinske županije. Dvije nadstrešnice postavljene su u prigradskom naselju Zbelava u Varaždinu, šest u Ivancu, dvije u Lepoglavi, dvije u Novom Marofu, jedna u Martijancu, jedna u Svetom Iliji i jedna u Visokom te dvije u Varaždinskim Toplicama.

Upravo je nadstrešnice na autobusnim stajalištima u Varaždinskim Toplicama obišao župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je izrazio zadovoljstvo viđenim jer se time, istaknuo je, putnicima znatno poboljšavaju uvjeti čekanja autobusa.

- Zadovoljan sam dosadašnjom provedbom ovog projekta i općenito povećanjem sigurnosti na cesti korisnika autobusnih stajališta. Drago mi je da će putnici koji čekaju autobus sada imati siguran zaklon od vremenskih nepogoda - rekao je župan te zahvalio Varaždinskoj agenciji za marketing i promidžbu koja provodi ovaj projekt te gradovima i općinama koje pomažu u identificiranju mjesta za postavljanje nadstrešnica. Dodao je i kako je siguran da će pod krovom novo postavljenih nadstrešnica uvijek biti gužva, obzirom na najnoviji model prijevoza srednjoškolaca.

Direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić također je izrazila zadovoljstvo što je novopostavljenim nadstrešnicama u centru Varaždinskih Toplica uljepšan izgled autobusnih stajališta i povećana razina sigurnosti putnika. Izrazila je i nadu da će tvrtke pokazati interes za oglašavanjem na oglasnim panoima te najavila kako se u suradnji s autobusnim prijevoznicima planira objavljivanje rasporeda vožnje u svim nadstrešnicama.

Obilasku nadstrešnica nazočio je i gradonačelnik Varaždinskih Toplica Dragutin Kranjčec te mnogi građani koji su upravo u to vrijeme čekali autobus.

Inače, projekt "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture-nadstrešnice za autobusna stajališta" od 2007. godine provodi Varaždinska agencija za marketing i promidžbu u suradnji s Varaždinskom županijom, Županijskom upravom za ceste te jedinicama lokalne uprave i samouprave, a do sada je postavljeno ukupno 160 nadstrešnica na autobusnim stajalištima.

Planira se postavljanje još stotinjak nadstrešnica, a vrijedi spomenuti kako Županijska uprava za ceste godišnje izdvaja milijun kuna za sigurnost prometa, od čega šezdeset do sedamdeset posto otpada na postavljanje autobusnih nadstrešnica.

<< Natrag