Novosti

Nova nadstrešnica u Hrženici
21.10.2011. 17:03:04
U okviru projekta "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture – nadstrešnice za autobusna stajališta" jučer je u općini Sveti Đurđ na autobusnom stajalištu Hrženica postavljena nova nadstrešnica. Simboličnom 'otvorenju' nadstrešnice nazočio je načelnik općine Marijan Lazar, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Alen Leverić, direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić i član Općinskog vijeća Općine Sveti Đurđ Zoran Kunić.

Nadstrešnice su postavljene na korist svim građanima koji koriste autobusni prijevoz, a ponajviše učenicima putnicima koji su i sami odmah isprobali novi 'krov nad glavom' ispod kojeg će im odsad biti udobnije svako jutro čekati na prijevoz. 

Oni malo veći su im pak skrenuli pozornost na to da su nadstrešnice nove i da ih je potrebno čuvati, a ne uništavati.

Zbog kompleksnosti i veličine investicije projekt "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture – nadstrešnice za autobusna stajališta" bio je podijeljen na više faza. Započet je 2007. godine, a do kraja ove godine završit će se druga faza tog projekta u kojoj je postavljeno dvadeset novih nadstrešnica (Jalžabet, Donji Marijanec, Maruševec, Donja Voća, Sveti Đurđ, Petrijanec, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec, Visoko, Lepoglava, Ivanec, Novi Marof, Varaždin) ukupne vrijednosti 281.520,00 kuna PDV. 

Iduće godine se postavlja novih dvadeset nadstrešnica, čime će i završiti ovaj projekt koji provodi Varaždinska agencija za marketing i promidžbu. Dosad je ukupno 121 autobusno stajalište opremljeno nadstrešnicama, a nekoliko njih i s rasvjetom.


<< Natrag