Novosti

U 2013. godini postavljeno 50 nadstrešnica za autobusna stajališta na području Varaždinske županije
14.01.2014. 15:29:10
Varaždinska agencija za marketing i promidžbu  i u ovoj je godini nastavila s provođenjem projekta poboljšanja potporne cestovne infrastrukture, u okviru kojega je samo ove godine postavljeno 50 novih nadstrešnica za autobusna stajališta na području cijele Varaždinske županije, a ukupna vrijednost ovogodišnjih investicija iznosi oko 750 tisuća kuna.

 - Unatoč lošoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u 2013. godini, nismo odustali od našeg cilja, a to je povećati sigurnost, potrebe i uvjete putovanja putnika Varaždinske županije, koji svakodnevno koriste autobus kao prijevozno sredstvo. Taj cilj ćemo nastaviti provoditi i u nadolazećoj godini, vjerujemo, na zadovoljstvo svih naših srednjoškolaca, radnika, umirovljenika i drugih putnika – kazala je direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić. 

Inače, od 2007. godine, kad je započeo ovaj projekt, zajedno s partnerima Varaždinskom županijom i Županijskom upravom za ceste ukupno je u županiji postavljeno 189 nadstrešnica, u svim gradovimai općinama, koje ujedno i pomažu u dentificiranju mjesta za postavljanje nadstrešnica.

Opravdanost projekta potvrđuje i provedena analiza, kao i činjenica da autobusni prijevoz dnevno koristi više od 15 tisuća osoba te je stoga nužno i daljnje opremanje autobusnih stajališta potpornom infrastrukturom, kao i povećanje sigurnosti putnika, pa se iduće godine planira postaviti novih 50 komada, što će osigurati siguran zaklon od vremenskih nepogoda te dodatno povećati sigurnost na cesti korisnika autobusnih stajališta, među kojima je samo 5.278 učenika, korisnika sufinanciranog prijevoza srednjoškolaca.

S obzirom na to da velik broj građana koristi javni prijevoz, a to su većinom najugroženije skupine u prometu, odnosno djeca i umirovljenici, kao i da je gustoća naseljenosti Varaždinske županije velika, da većina stanovništva gravitira prema gradu Varaždinu te da je gospodarska aktivnost u regiji u porastu, evidentno je da će se promet na cestama Varaždinske županije povećavati u godinama koje dolaze pa je nastavak ovog projekta poželjan i potreban.


<< Natrag