Novosti

Stranice: [ 1 ] [ 2 ]
Diljem Varaždinske županije ove godine postavljene 42 nove nadstrešnice
16.07.2014. 12:15:10
Varaždinska agencija za marketing i promidžbu i ove je godine nastavila s projektom poboljšanja cestovne infrastrukture i postavljanja nadstrešnica na području Varaždinske županije. O uspješnosti projekta najviše govori činjenica da su građani zadovoljni. U 2014. Godini tako su postavljene 42 nove nadstrešnice, a čija je ukupna vrijednost 630 tisuća kuna, dok je prošle godine u sklopu projekta postavljeno 50 nadstrešnica u vrijednosti 750 tisuća kuna.
Opširnije >>
Varaždinska županija prva postavila orijentacijske planove za slijepe i slabovidne osobe
19.06.2014. 18:28:03
Kako bi se povećala pristupačnost i olakšala prostorna orijentacija u poslovnim i javnim građevinama slijepim i slabovidnim osobama, u Varaždinskoj se županiji provodi projekt „Vodič slabovidnih osoba i funkcionalni sustav taktilnih mapa za otvoreni prostor i orijentacijskih planova kretanja slabovidnih i slijepih osoba u Varaždinskoj županiji“. Županijska palača u Varaždinu među prvim je javnim zgradama opremljenim orijentacijskim planovima za slijepe i slabovidne osobe u Republici Hrvatskoj, sukladno odredbama Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretnosti i Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine.

Opširnije >>
U 2013. godini postavljeno 50 nadstrešnica za autobusna stajališta na području Varaždinske županije
14.01.2014. 15:29:10
Varaždinska agencija za marketing i promidžbu i u ovoj je godini nastavila s provođenjem projekta poboljšanja potporne cestovne infrastrukture, u okviru kojega je samo ove godine postavljeno 50 novih nadstrešnica za autobusna stajališta na području cijele Varaždinske županije, a ukupna vrijednost ovogodišnjih investicija iznosi oko 750 tisuća kuna. - Unatoč lošoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u 2013. godini, nismo odustali od našeg cilja, a to je povećati sigurnost, potrebe i uvjete putovanja putnika Varaždinske županije, koji svakodnevno koriste autobus kao prijevozno sredstvo. Taj cilj ćemo nastaviti provoditi i u nadolazećoj godini, vjerujemo, na zadovoljstvo svih naših srednjoškolaca, radnika, umirovljenika i drugih putnika – kazala je direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić.

Opširnije >>
Pokrenut projekt "Sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije"
14.01.2014. 15:27:31
Svake godine u svijetu u prometnim nesrećama pogine milijun i 300 tisuća ljudi, dok ih 50 milijuna završi ozlijeđeno! Od ukupnog broja smrtno stradalih osoba, većina ih stradava u nisko i srednje razvijenim zemljama, a zanimljivo je da se u tim zemljama istovremeno nalazi svega 48% ukupnog broja vozila. Najugroženije skupine su djeca i mladi, odnosno, biciklisti, mopedisti i pješaci. Gotovo sve države svijeta kontinuirano provode razne mjere i akcije kako bi se utjecalo na smanjenje stradavanja u prometnim nesrećama i, općenito, prometnice učinilo sigurnijima.Opširnije >>
Pokrenut projekt "Što treba znati o Hitnoj medicinskoj službi"
14.01.2014. 15:14:27
Neobaviještenost velikog broja građanstva u Varaždinskoj županiji o radu Hitne medicinske službe je iskazala potrebu za izradom projekta koja povezuje: nositelja projekta – Upravni odjel za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije, partnera – Službu hitne medicine Varaždinske županije te Varaždinsku agenciju za marketing i promidžbu kao provoditelja projekta. Upravni odjel za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije zajedno sa Zavodom za Hitnu medicinu želi senzibiliziranje javnosti za djelatnosti hitne medicinske službe upravo s ovom kampanjom koja odgovara na pitanja: Sve što trebate znati o HMS; Kako pozvati HMS?; Što će vas pitati medicinski dispečer; Kako razgovarati s medicinskim dispečerom; Zašto je važno ovo znati?; Korisni savjeti!


Opširnije >>
Predstavljen priručnik za roditelje „Srećica“
07.03.2013. 11:20:30
Varaždinska agencija za marketing i promidžbu pod pokroviteljstvom Varaždinske županije izdala priručnik za mlade roditelje „Srećica“ Na što sve treba obratiti pažnju u odgoju djeteta od rođenja do polaska u školu, samo je jedno od poglavlja koje se nalazi u priručniku „Srećica“ namijenjenom prije svega roditeljima, te svima koji brinu i uključeni su na bilo koji način u odgoj djeteta - bakama i djedovima, članovima obitelji, udomiteljima i skrbnicima.

Opširnije >>
TRIBINA „SREDIŠNJA JAVNA NABAVA U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE“
29.10.2012. 11:31:12
Dana 25.10.2012. u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, Franjevački trg 7 u Varaždinu održana je tribina pod nazivom "Središnja javna nabava u jedinicama lokalne samouprave" s početkom u 9 sati. Goste i sudionike tribine pozdravila je Štefica Španić, direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu d.o.o. iz Varaždina koja je organizator tribine. Na tribini su predavale Lidija Gredičak i Tatjana Kreč, ovlaštene trenerice u sustavu javne nabave, a gost tribine bio je g. Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu iz Zagreba. Tribini je nazočio i g. Mario Habek, saborski zastupnik, mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica, zamjenica župana, mr.sc. Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika, Dubravka Biberdžić, predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, g. Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnici jedinica lokalne samouprave i tvrtki s područja Varaždinske županije i šire.

Opširnije >>
Poziv na tribinu "Središnja javna nabava u jedinicama lokalne samouprave"
26.09.2012. 14:48:19
Varaždinska agencija za marketing i promidžbu d.o.o. Varaždin upućuje Vam POZIV na TRIBINU „SREDIŠNJA JAVNA NABAVA U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE“ koja će se održati dana 25.10.2012. (četvrtak) u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, Franjevački trg 7 u Varaždinu s početkom u 9:00 sati.

Opširnije >>